Religieuze monumenten

Een kerkOp deze pagina geven wij een overzicht van enkele bijzondere monumenten in Valencia.

Basílica Virgen de los Desamparados (Basiliek van de Maagd van de Onbeschermden)

Gelegen op het plein dat dezelfde naam draagt, op dezelfde plaats waar zich ooit het Romeinse Valencia bevond. Elliptisch grondvlak overdekt met een door Palomino versierde koepel.

Casa Natalicia de San Vicente Ferrer

In de volksmond bekend als de Pouet de San Vicent, Put van de heilige Vincentius. Interessante keramiek in het interieur dat dateert uit de 13e eeuw.

Kathedraal

Gebouwd in 1262 en in de loop van de eeuwen vergroot zoals te zien is aan de 3 ingangen van het gebouw (Romaanse en Barokke). In de kathedraal is ook een museum gehuisvest. In een kapel van de kathedraal wordt een miskelk van Agaat bewaard, de Heilige Graal die sinds het jaar 1437 in de Kathedraal bewaard wordt en waarvan de Valencianen beweren dat dit Heilige Kelk is die gebruikt werd tijdens de Laatste Avondmaal van Jezus en zijn leerlingen. De 68 meter hoge klokkentoren van de Kathedraal (Miguelete) is gebouwd tussen 1380 en 1420.

Convento de la Trinidad (Klooster van de Heilige Drievuldigheid)

Gotische constructie. Prachtige galerij. Daar tegenover bevindt zich de oudste brug van Valencia, de Puente de la Trinidad, die in de 16e eeuw gedeeltelijk hersteld is. Momenteel wordt het klooster bewoond door slotzusters, waardoor de kerk alleen tijdens de religieuze diensten bezocht kan worden.

El Patriarca

Het Patriarca-complex bestaat uit een school, een seminarie en een kerk. Het complex is aangelegd rondom een grote kloostergalerij in renaissancestijl, waarop de kerk, de kapel van de Comunión, de bibliotheek, cellen en aula’s uitkomen. Deze leiden op hun beurt naar een achtergelegen binnenplaats, waarop de privé-vertrekken van het gebouw uitkomen.

Iglesia y Convento de Santo Domingo (Santo Domingo Klooster en kerk)

Vroeger een dominicaans klooster, gebouwd in de periode van de herovering van de stad door Jaime I. Binnen zijn de gotische kloostergalerij (14e eeuw), de Koninklijke Kapel (15e eeuw) en de kloostergalerij in Renaissancestijl (16e eeuw) opvallend.

Iglesia y Torre de Santa Catalina (Santa Catalina Kerk en Toren)

De kerk werd tijdens de Herovering gebouwd. Opmerkelijk is de klokkentoren, in een barok stijl van de 17e eeuw. Vanuit de prachtige toren heeft u een van de mooiste uitzichten van Valencia.

Iglesia del Carmen (Carmen Kerk)

Dit maakte deel uit van een klooster complex. Opmerkelijk is de gevel in de vorm van een retabel, die dateert uit de 18e eeuw.

Iglesia de los Santos Juanes (Kerk van de Santos Juanes)

Na verschillende vernieuwingswerken kreeg de kerk het huidige uiterlijk. Het grote gewelf werd geschilderd door Palomino. Dit gebouw wordt beschermd door Monumentenzorg.

Iglesia de San Juan del Hospital (San Juan del Hospital-kerk)

Deze kerk werd halverwege 13e eeuw gebouwd en wordt beschouwd als de eerste na de verovering door de Christenen.

Iglesia de Santo Tomás y San Felipe Neri

Deze kerk vond grote weerklank in de kerkelijke architectuur van de 17e en 18e eeuw. Dit gebouw wordt beschermd door Monumentenzorg.