Wat te doen in Valencia?

Wie naar Valencia afreist, zal het wellicht lastig vinden om een keuze te maken tussen de vele uitstapjes die je in de nabije omgeving van Casa Amigo kunt maken. Uiteraard zijn we altijd bereid om onze ervaringen te delen. Daarnaast stellen we graag onze gasten de informatiemappen ter beschikking. Hierin tref je allerlei toeristische informatie, kaarten en folders aan.

Aanraders

Vind je het leuk om vóór je vakantie alvast in beetje in de vakantiesfeer te komen? Speciaal hiervoor hebben wij op deze pagina een aantal bijzondere bezienswaardigheden beschreven.

Chulilla

Ergens tussen de bergen ligt er een prachtig wit bergdorpje verscholen: Chulilla. De witte huisjes zijn als het ware tegen de bergwand aangeplakt. Er zijn vele smalle straatjes waar je kunt wandelen en op het dorpsplein kan je uiteindelijk een verfrissing en een hapje nemen. Het uitkijkpunt van het dorpje, de kasteelruïne bovenaan het dorp, de diverse klimactiviteiten en het park met picknick mogelijkheden zijn zeker de moeite waard. Er is hier tevens een VVV-kantoor aanwezig waar je onder andere diverse wandelroutes kunt verkrijgen. Verder kan je een prachtige en avontuurlijke wandeltocht maken tussen twee bergwanden in. Dit langs kabbelende beekjes, langs een stuwmeer en onder rotsblokken door. In het blauwe meertje ben je in de gelegenheid om een verfrissende duik te nemen.

Sot de Chera

In een dal ligt er een heel klein dorpje tussen de sinaasappelvelden. De weg ernaar toe is prachtig, kronkelend door de bergen. Hier kan je een wandeling maken tussen de gaarden en in de plaatselijke pub heb je de mogelijkheid om een verfrissend drankje te nemen. Voor wat meer verfrissing, kan je in de diverse waterbassins een duik nemen in het ijskoude water. De plaatselijke bevolking neemt hier dagelijks een bad, volgens zeggen goed voor de gezondheid. De kleintjes kunnen hier ook lekker spelen en de visjes bewonderen die nieuwsgierig op je afkomen.

El Osito

Er is een groot commercieel centrum waar je van alles kunt vinden; boetieks, warenhuizen, restaurants, speelhal, grote sportzaak etc. Deels overdekt, dus bij een mindere dag zeker de moeite waard.

Heroncity

In dit centrum kan je van alles vinden op het gebied van vermaak. Van bowlen tot fitnessen en van lasergame tot bioscopen. Ook voor de allerkleinsten zijn er diverse attracties. Er zijn o.a. restaurantjes, bars, winkels, disco’s, etc.

Natuurpark Albufera

Vlakbij de zee is er een groot zoetwatermeer met rijstvelden; natuurpark Albufera. Dit meer werd in 1986 aangewezen als natuurreservaat om het rijke vogelleven te beschermen. Er leven hier namelijk meer dan 250 soorten vogels. Je kunt hier tevens een bootje huren, een bezoek nemen aan een restaurant of de huisjes van de Valenciaanse huerta bezoeken welke beschikken over rieten daken en witgekalkte lemen muren bezoeken.

De grotten van Sant Joseph

De Europa’s langste ondergrondse rivier werd ontdekt in 1902 maar volgens geologische vondsten bestaan de grotten al 17.000 jaar. De grotten van Sant Joseph zijn gelegen in vallei Vall d’Uixó.Je kunt hier met een georganiseerde bootreis doorheen varen in helder water en genieten van de prachtige grotten met stalactieten en stalagmieten. Soms moet je zelfs bukken. Ook kun je nog een stuk te voet door de grotten wandelen.

Stranden in Valencia

Langs de gehele oostkust zijn er stranden zoals Playa de Pinedo, de eerste strand ten zuiden van Valencia. Iets zuidelijker ligt Playa El Saler en met haar witte zandstranden en mooie duinen. La Devesa is een ander rustig strand met sterke golven. Een strand die authentiek is gebleven; er zijn hier geen voorzieningen. Overigens is deze omgeving heel mooi om het meer van Albufera.

De stranden in Valenica zijn Playa Las Arenas, Playa de Malvarossa en Playa de Patacona. Palaya Las Arenas is een populaire strand met promenades, bars, restaurants en waar evenementen worden georganiseerd. De meest populaire strand is Playa de Malvarossa, vooral in de weekenden is het een drukke strand. Iets verder gelegen ligt Playa de Patacona. Een rustigere en mooiere strand.

Bugarra

Op zo´n 10 minuten rijden van Casa Amigo ligt een dorpje, gelegen in een prachtige omgeving en aan een rivier. Je kan hier pootje baden en zwemmen. Er is restaurant aanwezig en een speeltuintje. Voor de beste wandelaars onder ons, kan je hier geweldige wandeltochten maken. Sinds kort is er ook een wandelroute van Bugarra naar Pedralba. In het dorpje kan je bij de coöperatie lokale producten zoals wijn en olijfolie verkrijgen.

Markten

Elke dag van de week is er ergens in de nabije omgeving wel een gezellige markt. In het hartje van Valencia vind je een van de grootste en fraaiste markten met meer dan 1200 marktkraampjes; Mercado Central. Hier tref je een veelvoud aan van groente, vis, fruit, vlees, etc. Overigens is dit een art nouveau-gebouw met glazen wand en dak.

Lliria

Lliria staat bekend als muziekstad. Er is een VVV-kantoor aanwezig waar je allerlei informatie kunt verkrijgen over de speciale activiteiten in deze stad. Dat is ook erg handig aangezien Lliria, gelegen op zo’n 15 minuten van Casa Amigo, vele bezienswaardigheden biedt zoals restanten van een Iberische stad, een Arabisch badhuis en een stadsmuur uit de middeleeuwen. Daarnaast kan je de verschillende kerken en kapellen, het archeologisch museum en de markt op donderdagochtend bezoeken.

Het klooster van San Miguel ligt aan de rand van het centrum van Lliria, op een berg met fantastisch uitzicht over de weide omgeving. Er is kapel en een klein museum met wisselende tentoonstellingen te bezoeken.

Er is tevens een fraai aangelegd park in een bosrijke omgeving. Er is een grote vijver met vissen, een restaurant, een kapelletje en een kinderspeelplaats. Deze plek leent zich uitstekend om een korte wandeling te maken.

La Ciudad de las Artes y las Sciencias

Valencia´s meest ambitieuze moderne project, La Ciudad de las Artes y las Ciensias (ook wel de Stad van Kunst en Wetenschappen genoemd) ontworpen door de sterarchitect Santiago Calatrava. Het zijn enorme spierwitte futuristische bouwwerken, gemaakt van glas en staal, omringd door mooie waterpartijen en tuinen. Dit complex bevat een IMAX-theater, een planetarium, een dolfinarium, een muziek- en theaterzaal, een Wetenschappenmuseum en een zeeaquarium. Bij dit grootste zeeaquarium van Europa liggen vijvers met flamingo´s, kraanvogels en andere exotische vogels. Ondergronds vind je de aquaria, tientallen bassins ingedeeld naar zee en de zeventig meter lange tunnel waar de haaien, roggen en tonijn over je heen zwemmen. Ook is er een mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen.

De dierentuin Bioparc Valencia

Op 28 februari 2008 is de dierentuin Bioparc Valencia geopend voor het publiek. Het is een dierentuin volgens een nieuw concept, erop gericht dat de dieren in een zo natuurlijke omgeving kunnen verblijven zoals ze dat ook in de natuur zouden doen. De dierentuin participeert in de voortplanting van de dieren die op uitsterven worden bedreigd.

Jardines del Turia

In 1957 overstroomde de rivier Turia en daardoor kwam de stad meer dan 2 meter onder water te staan. Eind zeventiger jaren is de rivier drooggelegd en om de stad geleid. In de droge rivierbedding is een super leuk stadspark aangelegd, de Jardines del Turia, 10 km lang en ca. 300 m breed. Op deze rivierbedding tref je onder andere aan: een fonteinpark, diverse voetbalvelden en tennisbanen, een openluchtbios, een skatepark, een midgetgolfbaan, een beeldentuin, een muziektheater, kinderspeelplaatsen (onder andere Gulliver) en terrassen. De originele bruggen verklappen dat hier vroeger een rivier heeft gestroomd. Tip: huur een fiets bij de reus Gulliver.

Historisch centrum van Valencia

Het historisch centrum van Valencia is compact, deels autovrij en vol leven. Er zijn heel veel steegjes, pleintjes met fonteinen en parken.

De gotische architectuur is heel apart te noemen en is zichtbaar door de hele stad. De vele toeristische trekpleisters liggen op loopafstand. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de Zijdebeurs uit de 15de eeuw, de grootste markt van Spanje, de kathedraal, de colosseum van Valencia, de botanische tuinen en nog veel meer.

Op een van de mooie plaza´s, waar de kathedraal en de basiliek te vinden zijn, tref je een zee van terrassen aan. Een mooie plek om het Spaanse leven gade te slaan en de mediterrane sfeer te proeven. Ieder avond is het een druk bezocht plein! Vanaf het centrum ben je in de gelegenheid om een bustoer te maken in een dubbeldekker om de vele bezienswaardigheden in de stad rustig te kunnen bekijken.

Waterval in Domeño

Hier kan je ervaren hoe het is om heel dicht bij een waterval te staan. Het is ideaal om lekker rustig te genieten van de natuur. Je kan hier wandelen, picknicken en pootje baden. Zo nu en dan, zie je ook bijzondere rivierkreeften.

Requeña

De bekendste wijnstad van de omgeving waar je veel bodega’s aantreft. Het centrum is mooi aangelegd met een brede wandelboulevard waarlangs je vele restaurantjes en cafeetjes aantreft. Deze stad heeft veel in zijn mars vooral wat wijnproeven betreft.

Uiteindelijk rest nog om te vertellen dat er vele festiviteiten en happenings zijn gedurende het jaar; de Tomatina (tomatengevecht), de feesten van Pedralba, de motorraces van Cheste (GP), de Formule-1 races van Valencia, de fallas en nog veel meer.

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de nabije omgeving van Casa Amigo.

Wij raden daarom wel aan om een auto te huren.