Valencia – markt – zeehaven – Malvarrosa

Valencia – markt – zeehaven – Malvarrosa

Een dag erop uit in Valencia... Voor een prikkie

In de directe omgeving van Casa Amigo is er elke dag wel ergens een markt. Maar één van onze favorieten is een geweldig grote markt in Valencia met zo'n 562 kraampjes (op donderdag). Kleren, schoenen, stofjes, huishoudelijke dingetjes. Je kijkt je ogen uit want er is zo veel en meestal tegen bodemprijzen. Ook kan je naar de naastgelegen overdekte markt. Daar word je erg hongerig van al het uitgestalde vis, vlees, brood en groenten.

Als je bent uitgeslenterd, pak je de auto. Parkeren is hier trouwens geen probleem in de naastgelegen autogarage. Voor een prikkie kan je hier je auto kwijt.


Even verderop bereik je de zeehaven. Je kan een heerlijke wandeling maken over de pier en uitkijken over de mooie plezierjachten die de haven doen schitteren. Een koel drankje doen kan je in een café en om eerlijk te zijn hebben we zelden zo'n mooi plekje gezien vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op zee en strand.

Op de boulevard is het er niet overdreven toeristisch. Er zijn wat kraampjes met souvenirs en een aantal eettentjes. Hier en daar verkopen Spanjaarden gepofte mais of Horchata (typisch Valenciaans drankje met amandelen water en suiker) .

De dag afsluiten doe je natuurlijk met een duik in zee. Lekker op het zand of in een luxe strandstoel met parasol. Ook aan mindervaliden is gedacht. De strandwacht waakt over je alsmede de politie. Deze stranden bieden veel faciliteiten....
Natuurlijk zijn de stadsstranden drukker dan andere maar de gezellige drukte heeft ook wel wat. Mensen kijken, kinderen vinden weer andere kinderen om mee te spelen. Kortom een heerlijk dagje uit voor een prikkie!

De exacte route en uitgebreidere informatie is voor onze gasten beschikbaar in de informatiemappen in het gastenverblijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.