De Ligging

Casa Amigo ligt in de provincie Valencia, op 4 km van het authentieke dorpje Pedralba. Op circa 28 km tref je het vliegveld, de bruisende stad Valencia en de mooie brede zandstranden aan.

Casa Amigo ligt landelijk te midden van sinaasappel- en olijfgaarden en natuurreservaten. Rondom Pedralba bevinden zich diverse bergketens die zich uitstekend lenen voor tourtochten, wandeltochten, MTB-tours of tochten per paard. Er zijn diverse mogelijkheden om te genieten van ongerepte natuur; wandelingen langs kabbelende beekjes of in het bos, zwemmen in rivieren, meren, een bezoek brengen aan een van de vele watervallen en parken.

In de nabije omgeving zijn er tal van leuke plaatsen waar je al snel kennis maakt met de vriendelijke lokale bevolking en de Spaanse gastronomie. Hierbij kan je denken aan plaatsen zoals Vilamarxant, Ribaroja del Turia, Cheste, Gestalgar, Bugarra, Cheste, Chulilla, Chiva, Chelva en Llíria. In deze plaatsen kan je bijvoorbeeld allerlei culturele bezienswaardigheden bezoeken, een wandeling maken door een stadscentrum of in de natuur of simpelweg op een terrasje genieten van een koel drankje met de overheerlijke tapas.

Voor de shoppers onder ons, kan je uitleven in een van de vele warenhuizen in de regio, een bezoek brengen aan een Spaanse markt zoals de grote Mercado Central of het grootste commerciële centrum van Spanje, Bonaire. Uiteraard zijn er vele leuke boetiekjes met exclusieve kleding te vinden.

En wat de denken van de geweldige stad Valencia? De vele bezienswaardigheden, de fraai aangelegde parken en culturele evenementen zijn zeer de moeite waard. Een tocht per koets, tourbus of citybike kan je een goede indruk geven van wat er allemaal te doen en te zien is in deze 3e grootste stad van Spanje.

Landkaart